Terminsridning

Det kostar 220 kr/ lektion (60 min inkl. upp- och avsittning), man betalar i förskott (bankgiro 322-9267) och förbinder sig att betala en fast terminsavgift tills dess att man säger upp sin plats. Uppsägning av platsen sker skriftligt i samband med terminsbyte och vill man säga upp sin plats ska detta ske innan 15 maj inför hösten och innan 15 november inför våren.

Avgiften återbetalas inte om man vill sluta i förtid. Ridplatsen kan ej heller överlåtas. Utebliven betalning räknas ej som uppsagd plats!

Terminsavgiften betalas i förskott; den 1 januari för vårterminen och den 20 juli för höstterminen. Faktura skickas via mail. Önskar man andra betalningsalternativ prata med Johanna.

Om man inte kan komma till ridningen är det viktigt att meddela detta med sms på telefonnummer 0737 075 011 senast kl 12 samma dag, igenridning kan ske i likvärdig grupp i mån av plats inom 4 veckor om inget annat avtalas. Man kan rida igen max 2 gånger per termin. Igenridning ska ske samma termin som frånvaron skett, som regel sker ingen igenridning sista veckan på terminen. Detta är för att kunna planera hästarnas arbete så att de håller sig friska länge och inte blir utslitna.

Meddelar man inte frånvaro i tid dvs. innan kl 12.00 får man inte rida igen.

Då de största hästarna är C-ponnyer är maxlängden ca 165 cm och maxvikten ca 60 kg, det är viktigt att ekipaget är harmoniskt och i balans, en duktig ryttare kan kompensera något för längd och vikt. När man vuxit ur hästarna här måste man tyvärr hitta någon annanstans att rida.

Det är inköpt några D-ponnyer som ska utbildas för att senare gå i verksamheten.

Här är verksamhet 5 dagar i veckan, upprop 30 min innan ridningen;

måndag 16.30, 17.30

tisdag 16.30, 17.30, 18.30

onsdag 16.30, 17.30, 18.30

torsdag 16.30, 17.30, 18.30

lördag 10.00, 11.00, 12.00

Var noga med att komma i tid, stress med hästar kan orsaka olyckor och osämja i gruppen. Räkna med att ridningen tar minst 2 timmar, 30 min innan ridpasset och ytterligare 30 min efter ridpasset.

Alla hjälps åt med stallsysslorna som varje grupp har, åk inte hem innan allt är klart! Att lära sig rida är inte bara att sitta upp och av; häst och stallskötsel är en del av kommunikationen och samarbetet med hästen som ger bra ridning.

Föräldrar/medföljares uppgift är att påminna om vad som ska göras och med eventuella tunga lyft som barnet inte klarar. Det finns checklista i stallet som tydliggör vad som ska göras. Målet är att barnet ska klara sig själv, det är viktigt att försöka själv även om det känns svårt.

Nytt är att det finns möjlighet att ta en kopp kaffe eller te i Boden (självservice, ingår i terminsavgiften, man städar själv efter sig!) under lektionen, ”läktaren” är även förflyttad en bit från paddockstaketet för att minimera att barnen blir distraherade av påhejande publik.

Lediga platser meddelas för nuvarande på Facebook och på hemsidan. Det finns ingen kö- först till kvarn gäller. Jag har tyvärr inte tiden som krävs att svara alla som hör av sig och önskar börja rida, lediga platser utannonseras så fort det blir ledigt!

%d bloggare gillar detta: