Om Elisedahls ridskola

Elisedahls ridskola startade 1 september 2018 och här finns ponnyer från A-ponny upp till C-ponny (140 cm), de flesta ponnyerna är dock B-ponnyer (108-130 cm). Det är verksamhet 5 dagar i veckan. Instruktörer är jag, Johanna Holmgren som även äger ridskolan och Pernilla Sjöstrand som har lektioner på måndagar.

Här lär man sig grunderna i ridning och hästhållning, man kommer inte till en färdig häst och sitter upp och rider och åker sedan hem. I ridpasset ingår att sköta hästen före och/eller efter ridningen, kom i god tid till uppropet och avsätt tid efter ridningen för hästskötsel. Räkna 30 min innan ridning och 30 min efter ridpasset. Det ingår även enklare stalltjänst som alla ska hjälpas åt med, låt barnen vara så mycket delaktiga som möjligt. Låt barnen uppleva och lära sig hur det är att sköta häst och stall.

Vi följer Svenska Ridsportförbundets utbildningsplan och tränar för ryttarmärkena. I undervisningen ingår hoppning, dressyr, WE samt mycket ridning ute i naturen. Teori sker integrerat i ridundervisningen, uppsuttet och avsuttet varierar.

Hästarna bor på lösdrift och är uppdelade efter vilka ponnyer som trivs ihop för att få harmoni i flockarna. Genom att ha hästarna i lösdrift och att de går ute alltid upplever jag gör dem lugna och harmoniska och sällan för pigga och busiga. De håller sig även friska i kroppen och tycker det är kul att komma in och bli pysslade med när barnen ska rida. Hästarna är som regel positiva till sitt arbete och får vara ifred i lugn och ro när det inte är lektioner då ridskolan är stängd då. Ingen av hästarna går mer än två lektioner per dag vilket också bidrar till att de förblir nöjda med sitt arbete.

Det är endast jag som fodrar hästarna, det är förbjudet att mata dem då de kan börja bitas om de tror att de kan få godis.

Jag som driver ridskolan heter Johanna och är legitimerad lärare i botten med 18 års erfarenhet från grundskolan åk 3-9 i främst NO-ämnena och matematik, jag har även gått de tre ridledarkurserna samt RIK 0 på Flyinge. Jag har tidigare arbetat under ett stort antal år på en av Malmös största ridskolor samt jobbat länge med galopphästar, tagit amatörtränarlicens och amatörjockeylicens och ridit några galopplöp. Jag tränade och tävlade i dressyr och hoppning innan jag fick mina barn och har så smått börjat damma av min tävlingskarriär nu när mina barn är större. Numera rider jag mest mina egna fd. galoppörer och de större ridskoleponnyerna.

Elisedahls ridskola håller till på Elisedahls gård utanför Tygelsjö där jag och min familj även bor. Vi har två stora hundar som går lösa och vaktar gården när ridskolan inte är öppen. Det är förbjudet att ta med egen hund.

På gården finns lantbruk, åkeri och maskinstation utöver ridskolan, vänligen respektera detta och håll er på ridskolans område. Se till att inte köra för fort över gårdsplanen då djur och barn plötsligt kan dyka upp.

%d bloggare gillar detta: